80’er-mad #188

På familielejr går madtjansen på tur.
Det er en helt genial løsning, hvor vi på skift sørger for al forplejning i et døgn ad gangen – fra den obligatoriske eftermiddagskaffe til næste dags frokost.

I dag var det vores tur – så vi havde selvfølgelig planlagt maden ud fra et tema (hvad ellers?! 😉)
Vi synes det var på tide at ungerne fik lov til at opleve lidt af, hvordan det var dengang VI var børn – så vi har lavet mad til hele flokken fuldstændig efter samme model, som dengang vi selv var sommerbørn i 80’erne…
Der var krymmel nok på romkuglerne til eftermiddagskaffen – et levn fra #Fyrbøderens opvækst i det Vestjyske.
Og aftensmaden bestod af pitabrød med ALT hvad det indebærer, fra dengang søstrene Kuk var små;
ananas, tunfisk, peanuts, bønnespirer, gulerodsstave, croutoner – og selvfølgelig Thousand Island dressing ud over det hele…
– flankeret af solbærsaft blandet op med danskvand, fuldstændig som dengang vi var små!

Jeg overvejede meget seriøst at lave tarteletter, kartoffelpandekager eller karbonader – noget som står meget tydeligt i min erindring fra vores egen barndom. Men byg-selv-mad virker bare altid godt, når der er mange børn i mange aldre, der skal spise sammen.

Til gengæld har det ikke skortet på 80’er anekdoter i dag. Godtnok ikke fra ungerne, der nok i bund og grund synes det var ret ligemeget med en temadag – men de voksne har moret sig gevaldigt hele dagen med at huske tilbage på alt det mærkelige vi spiste – og oplevede – dengang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *