80’er-mad #188

På familielejr går madtjansen på tur.
Det er en helt genial løsning, hvor vi på skift sørger for al forplejning i et døgn ad gangen – fra den obligatoriske eftermiddagskaffe til næste dags frokost.

I dag var det vores tur – så vi havde selvfølgelig planlagt maden ud fra et tema (hvad ellers?! ?)
Vi synes det var på tide at ungerne fik lov til at opleve lidt af, hvordan det var dengang VI var børn – så vi har lavet mad til hele flokken fuldstændig efter samme model, som dengang vi selv var sommerbørn i 80’erne…
Der var krymmel nok på romkuglerne til eftermiddagskaffen – et levn fra #Fyrbøderens opvækst i det Vestjyske.
Og aftensmaden bestod af pitabrød med ALT hvad det indebærer, fra dengang søstrene Kuk var små;
ananas, tunfisk, peanuts, bønnespirer, gulerodsstave, croutoner – og selvfølgelig Thousand Island dressing ud over det hele…
– flankeret af solbærsaft blandet op med danskvand, fuldstændig som dengang vi var små!

Jeg overvejede meget seriøst at lave tarteletter, kartoffelpandekager eller karbonader – noget som står meget tydeligt i min erindring fra vores egen barndom. Men byg-selv-mad virker bare altid godt, når der er mange børn i mange aldre, der skal spise sammen.

Til gengæld har det ikke skortet på 80’er anekdoter i dag. Godtnok ikke fra ungerne, der nok i bund og grund synes det var ret ligemeget med en temadag – men de voksne har moret sig gevaldigt hele dagen med at huske tilbage på alt det mærkelige vi spiste – og oplevede – dengang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *