Det er de sexede slippers skyld

I et afsnit af Sex and the City blive Carrie forelsket i et par fjerklædte tøfler fra Dolce & Gabbana.

Hun er lige ved at forlade butikken, da hun møder en gammel veninde som forærer hende skoene og senere overtaler hende til at være sammen med en mand, der er i byen for en kort stund.

Da manden rejser giver han Carrie penge som ‘tak’.

Det er tøflernes skyld!

De såkalde Marabu Slippers – opkaldt efter den bløde kant af fjer fra Marabustorken som pynter den forreste del af skoen.

Tøflen har siden det 18. århundrede været forbundet med feminin sovekammerstemning og sexappeal – den eneste form for sko, som skjuler den ene halvdel af foden og afslører den anden halvdel. Forsynet med en høj hæl bliver den nøgne hæl genstand for opmærksomhed. Det er ikke muligt at spadsere i disse sko – de tillader kun at balancere koket på tåspidserne og ændrer gangen til en sexet trippen rundt.

I filmen ‘Cleopatra’ spiller Elisabeth Taylor en kompleks kvindefigur; herskerinde og forkælet møgtøs, der manipulerer mændene omkring sig med skiftevis at være barnligt skrøbelig og barsk udnyttende sine (seksuelle) fordele.

Hendes sko siger det hele:

Sarte, delikate brokade-tøfler dekoreret med perler og glimmer – med en hæl så tyk og tung at man ikke er i tvivl når den bliver sat hårdt i gulvet. (Designet at David Evins til Taylors rolle i filmen)

Marylin Monroe trippede gennem filmen “The seven Year Itch” i et par skrøbelige tøfler – godtnok uden fjer. Jeg vil vove den påstand at ALLE kender scenen med risten og den hvide kjole. Kig på hendes fødder næste gang du ser den… Sexede små tøfler!

Monroe bekræftede kun det vi godt ved:

Marabutøflen leder tankene hen på soveværelset – silkebånd og pudderkvaste. Krøllede lagner og mælkehvid kvindehud. Tøflerne der lynhurtigt glider af foden. Den fine lille sexede gang de tvivnger til. Kvinder som benytter sig af alle deres køns fordele, og ikke tøver et sekund med at bruge deres seksualitet offensivt for at opnå penge, juveler, magt…

Carrie har helt selv været ude om det; da først hun tog dem på var der ingen vej tilbage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *