Jeg er kunstner

Hmm. Ja. Eller noget?

Hold nu kæft, hvor er det altså én af de større udfordringer jeg nogensinde har fået.

Men.

Jeg har givet et løfte til nogle ret vigtige mennesker om at begynde at omtale mig selv som kunstner.

(Kan I allerede nu høre, hvordan min indre kritiske møgkælling står og råber og larmer, for at overdøve hvad jeg siger??)

Det hele vender sig i mig, ved at sige det højt – selv i de tryggeste rammer.

Og at sige det højt herinde  – hvor jeg jo godt ved, at der sidder rigtig mange og læser med – er øredøvende overvældende angstfremkaldende.

Og lige præcis derfor bliver jeg nødt til at skrive det. Lige her. Lige nu.

Jeg. Er. Kunstner!

Ellers tæller det ikke, vel? Sådan noget skal siges højt – især fordi det føles så farligt.

(Argh. Argh. Argh. Argh. Jeg er ved at gå baglæns i spagat hér, og får lyst til at danse fandango og lave alle de afledningsmanøvre, jeg overhovedet kan komme i tanke om, så ingen opdager hvad jeg siger, men kun ser alle mine klovnerier… Shit. Fuck. Altså!)

Jeg er kunstner.

Punktum.

Jeg ved faktisk ikke, hvad det vil sige at være kunstner.

Det er en følelse. Et selvbillede. En oplevelse, en stemning. Meget mere end det er en konkret handling eller en påtaget titel.

Og det er i virkeligheden derfor, at det er så vigtigt at jeg skal prøve det på. For at lære hvad det er. Opleve det. Finde mig til rette i det. Måske finde ud af, at det ikke er den dragt, som passer til mig.

Men jeg kan ikke afvise at være kunstner, før jeg har prøvet det på.

Og derfor er jeg blevet nødt til at gøre et forsøg på at definere, hvad det vil sige at være kunstner – for mig.

Jeg har blandt andet lavet et board på Pinterest

(Ja. Et offentlig sted. Selvom hun råber af mig, hende min indre kritiker. At jeg er træls at høre på, og jeg bare overhovedet ikke har dét der skal til for at kunne kalde mig kunstner. Og at jeg burde slette alt derinde, fordi det er så piiiiinligt, at nogen måske kan se hvem jeg ‘rigtig’ er…)

Pyha. Ok. Det er faktsik utrolig svært at sige det højt. Selv herinde i mit eget lille hjørne af internettet.

Jeg havde egentlig planlagt, at jeg ville forsøge at forklare hvad det der kunstner-noget betyder for mig – men det kan jeg simpelhen ikke, når det kommer til stykket.

Ikke i dag.

Men snart. Ok?

(Og ja. Det sidste spørgsmål var vist mest til mig selv….)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *