Lyst til lørdag

Lørdage er altid pragtfulde.

En hel dag, knasende sprød og til at sætte tænderne i – KUN beregnet til de ting jeg har lyst til.

I dag havde jeg lyst til at male reolen færdig!! Hurra. Så nu står den og tørrer… mens jeg sidder her og venter utålmodigt på at få lov til at fylde bøger, dims og nips ind på alle hylderne.

Selvom jeg bekymrer mig for om jeg har bøger nok, er jeg ikke i tvivl om at den nok skal blive fyldt til randen. Og lidt til…

Det er noget underligt noget, det der med at vente.

Lige i disse dage venter jeg meget. Venter på at noget bestemt kan tage sin begyndelse. Jeg venter på at kunne få lov til at tale frit, vende tilbage til den Trine som jeg ved er derinde et sted, men som jeg tabte på vejen.

(Nej, jeg er ikke gravid, for fanden!)

Jeg har et ret anstreng forhold til at vente. Jeg synes tit jeg går rundt og venter, men jeg ved ofte ikke rigtig på hvad? På at Overblikket kommer hjem? Ungerne bliver større? Mit ‘rigtige’ liv skal begynde? At jeg har den perfekte garderobe? Sandheden om livet vil folde sig ud for mine fødder?

Come on!

Al den venten rundt er spild af tid! Og en latterlig undskyldning for ikke at være tilstede i livet lige her og nu!

I dag havde jeg lyst til at være mere tilstede i mit eget liv, bare for min egen skyld.

Så jeg gik på café, ganz alein.

Det har jeg godtnok aldrig prøvet før, og det føltes helt vildt!

Flere gange blev jeg nødt til at huske mig selv på det råd min store søn gav mig forleden – hver eneste gang jeg følte trang til at undskylde for at jeg efterlod børnene derhjemme, optog et helt bord for mig selv, brugte dankortet på tant og fjas osv osv – hev jeg lige de store ord frem og messede ‘Det er ok, jeg elsker dig alligevel’.

Og ganske rigtigt var der ingen der blev stødte over at jeg sad der og drak min iskaffe og læste i fred.

Så har jeg også prøvet det. Det bliver ikke sidste gang!

Jeg har også vildt lyst til at hækle for tiden. Det er fedt at hækle. Og helt fantastisk når man føler man venter – så er det pragtfuldt at have noget der kan distrahere den utålmodige hjerne.

Den lille lækre grå sag foroven er lavet i det blødeste uld jeg nogensinde har haft mellem hænderne. Den røde her forneden er noget større i størrelsen, men mindst lige så lækker!

Skriv et svar