Har du mange projekter i gang?


Kreativitet / mandag, maj 13th, 2013

Den kreative proces kan have utrolig mange udtryk og tempi.

Jeg har ofte gang i 3-5 forskellige håndarbejder, der allesammen er vidt forskellige.
Måske er det en dårlig undskyldning for at få lov til at slå masker op til endnu en vidunderlig ting, som jeg simpelthen bliver nødt til at strikke?
Eller måske er det fordi det kreative flow er stærkest, når det får lov til at glide legene og uhindret, og når lysten får lov til at styre værket?
Vi kan hurtigt komme til at bilde os selv og hinanden ind, at ‘rod’ og mange løse ender er et tegn på at man er forvirret, letafledelig eller ude af stand til at gøre noget færdigt.
Det er bare ikke (altid) sandt!
Mange projekter igang på én gang vidner tværtimod om evnen til at tænke i mange forskellige tempi, og evnen til at se muligheder.
Jeg for øjeblikket gang i (blandt andet) disse projekter, der viser lidt om hvor mange forskellige processer der kan være i spil i det skabende arbejde;
Ego-projektet skrider støt og roligt frem.
Det er et forholdsvis overskueligt arbejde, der kun kræver meget lidt af min opmærksomhed. Til gengæld er det et fremragende arbejde at sidde med mellem hænderne, når jeg trænger til at lade op mentalt; jeg får altid mindst 3 nye ideer når jeg strikker noget, som nærmest glider af pindene af sig selv.
Jeg har strikket det meste af ryggen nu, og slå lige om lidt masker op til det ene forstykke. Garnet er blødt og lækkert, og jeg kan virkelig fornemme hvor lækkert chunky cardigan’en bliver, når den engang skal smyge sig om mig i de blide sommeraftener.
Dette projekt er mit hjemme-projekt. Det er så enkelt at arbejde med, at jeg kan overskue at se fjernsyn imens, eller lytte til en lydbog eller andet.

Hygge-projektet er også en Lene Holme Samsøe; jeg strikker den fineste lille Bella-top til min venindes lille nye datter.
Den bliver strikket i rosa Babyalpaca fra BC Garn på pind 2 1/2.
Det er lidt småt at strikke med så fint et garn på så tynde pinde, men jeg kan stadig overskue at se lidt fjernsyn, der ikke kræver det helt store at følge med i. Godt cykelsæsonen er gået i gang, hva!

Ude-projektet er mere et prestige-projekt end noget egentlig brugbart!
Jeg gør hvad jeg kan for at statuere et ekempel om at håndarbejde er cool – også i bybilledet, så når jeg er på café følger strikketøjet med.
Jeg bruger de spinkle solskinsmorgener på yndlingscaféen til at strikke i pangfarver – økologisk bomuld fra BC Garn i solskinsglade farver.
Lige pt er det strikkeprøver til en ny opskrift på et skørt, lille stribet dyr – så må vi se om opskriften bliver til noget?
Under alle omstændigheder er det mit ‘se-mig’-strikketøj’, og der må gerne være knald på! Jo flere der kommenterer på det, jo bedre – for et strikketøj er en fantastisk anledning til at falde i snak med andre, og på dén måde få smittet med strikkefeber.
Og så er der mit udfordrende projekt!
Jeg forsøger altid at lære nye teknikker og måder at arbejde på, og dette projekt har været længe undervejs. Modellen er ‘Lemon’ af Helga Isager, og den bliver strikket på bittesmå pinde og i det tyndeste garn.
Der er et par teknikker involveret som jeg ikke har prøvet at arbejde med før, så jeg har tungen lige i munden, og opskriften liggende lige i nærheden mens jeg strikker. Ikke noget med hverken lydbog eller tv-strik hér!
Har du også gang i mange projekter?
Det er ikke et tegn på rod eller overspringshandlinger, som mange sikkert kan finde på at drille dig med! Tværtimod er det et tegn på at du tager din kreativitet alvorlig og ved at den har mange forskellige udtryk!
Så næste gang din søster/mand/hund/arbejdsgiver/børn ryster opgivende på hovedet og himler med øjnene over at du igen har købt garn, eller er ‘kommet til’ at flå et par ruller blomsterprintet liberty ned fra hylden – så kan du fortælle dem, at de mange projekter er et sundt udtryk for at du er problemløsende, undersøgende, nysgerrig, intelligent menneske, som er i stand til at tænke i helheder. Og at du i øvrigt bliver både et klogere og gladere menneske af det!
(Visited 163 times, 1 visits today)

13 Replies to “Har du mange projekter i gang?”

 1. Jeg har altid 3 projekter i gang. Et fjernsynsstrik, et der kræver lidt mere opmærksomhed og et der kun er til når der ikke er børn eller mand i nærheden!!!!!
  Der ud over er der jo alt det der er til veninders børn
  Det samme mønster gælder for symaskinen;-)

  mvh Tina

 2. Hvor godt – og rigtigt. Jeg har altid gang i så meget forskelligt. Men når bunkerne er ved art være nede, så falder humøret og idéerne svinder. Jeg tror du har SÅ ret! 😉

 3. Hvor er det skønt at få sat ord på, at det er helt ok og på sin plads at have flere end 3 projekter i gang på én gang:-) og at man så er intelligent og kreativ også, supergodt.
  Jeg kan sagtens have 6-8 projekter af varierende sværhedsgrad i gang på én gang. Spændende og smukke ting du er i gang med.
  Kis

  1. Altså tvilling som i stjernetegnet? Eller tvilling som i at du har en bror/søster og derfor er vokset op med at alting skal gøres dobbelt?? 🙂

  1. SELVFØLGELIG er du jo det – det afslører dine mange projekter jo! Prøv at forestille dig hvor stort et overblik det kræver at have gang i så mange ting på én gang? Bravo, siger jeg bare 😉

  1. Jo jo – jeg har blot aldrig tænkt over det som sådan noget show-off noget, eller kom-i-snak noget. Så nu tænker jeg at jeg måske bliver mere bevidst i fremtiden om HVAD jeg strikker i det fri : ) takket være dig! : )

  2. Ha ha – det synes jeg lyder pragtfuldt! Og kommer du til Horsens, så kig efter et pangfarvet strikketøj, og slå dig ned med dit, ikk?? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *