Mon hun gør det med vilje?


Strik / mandag, oktober 21st, 2013

I efterårsferien fik jeg slået op til Starling af Helga Isager i blød, blød og ultratynd uld fra garnudsalg.dk

Jeg synes Helga Isagers designs er SÅ smukke – men igen og igen render jeg panden mod muren, når jeg forsøger at forstå hvad hun forklarer i sine opskrifter.
Det er til at blive helt tosset af!
Jeg mener selv jeg er rimelig habil til at strikke, men lige præcis hendes opskrifter får mig til at føle mig som den sprødeste nybegynder.

Det er fjerde gang jeg strikker én af hendes modeller, og det er det samme hver gang?

Måske gør hun det med vilje, så man kan bære sin strikkede trøje med en ekstrastor portion stolthed, når man endelig bliver færdig?
Eller også er det bare mig, der simpelthen ikke forstår hvad hun skriver…

(Visited 259 times, 1 visits today)

12 Replies to “Mon hun gør det med vilje?”

 1. Jeg er helt ny i strikkeverdenen. Startede sidste år med sokker, som jeg ALDRIG har kunne finde ud af at strikke, men nu ville jeg finde ud af det, og efter mere end 60 år lykkedes det mig ewfter at have været utallige gange på You Tube, Drops, oa. Har nu strikket mig træt i dem efter måske 50 par og faldt over en Helga Isageropskrift på en Høstjakke. Den er jeg rigtig godt i gang, men hold da op hvor er det svært at forstå den opskrift. Jeg gik første gang i stå da jeg skulle markere sidemaskerne og tage ud 1 m. på hver 6. pind 2 gange. 1 m. på hver 4. p. 2 gange 1 m. på hver 2. p. 2 gange. Forstod det ikke og har nu kun 14 pinde? Så kommer vi til ryg. Slå 2 nye m op i hver side på hver 2. p 2 gange=4 mm på 4 pinde. 8 m. ialt???? Hvorfor er det så svært? Hjælp

 2. Du er bestemt ikke alene. Jeg synes, at Helga laver nogle meget smukke modeller. Men jeg synes også, at hendes opskrifter er svære at forstå – samt smækfyldt med fejl. Det er en kritik, som både Helga og Marianne har fået i mange år, Rigtig ærgerligt at de ikke tager kritikken til sig og gør noget ved det. Men jeg ved, at Helga desværre har en nonchalant holding til fejl og ikke gode løsninger i hendes opskrifter.
  Dejligt at du fik løst dit problem og kunne strikke videre – og forhåbentligt uden at du mistede strikkelysten

 3. Det er heller ikke første gang jeg har hørt hvor svært det er at tyde Isagerdesign. Det er mange, mange år siden jeg strikkede en Isagermodel. Dengang var jeg så ny inden for strik, at det måske var derfor jeg ikke oplevede ikke at forstå opskriften. Måske bliver opskrifterne ganske simpelt skrevet i et sprog der er så let forståeligt, at man i det øjeblik almindelig strikketekniske udtryk begynder at sætte sig fast, ikke længere forstår sproget 🙂
  Eller måske var jeg bare heldig 🙂

 4. Jeg har strikket flere modeller og oversat dem til sprog og tegninger jeg forstår, det handler ikke om dygtige test strikker, det handler om at være åben overfor kritik. Jeg synes nu Helga gør det bedre end Marianne, men det er min holdning. Godt design sælger også selvom teorien skal på overarbejde 🙂

 5. Kæft, hvor er jeg glad for at I skriver!
  Jeg har fået løst problemet med én eller anden selvopfunden ændring – men det er da til at få grå hår i hovedet af!

  Jeg synes da det er temmelig ærgerligt, hvis den generelle oplevelse er sådan. Det må vel betyde, at der er mange som undlader at strikke hendes enormt smukke modeller, fordi de ikke tør kaste sig ud i at tolke opskriften. Sikke en skam…

 6. Jeg er også en habil strikker, der både kan tyde engelsk og lidt tyske opskrifter, men jeg har simpelt hen opgivet at strikke Helgas ellers fantastisk flotte modeller. Måske man skulle bede hende få nogle nye frisk strikkedamer som ikke er inde i hendes måde at udtrykke sig på, så der kan blive sat nogle spørgsmålstegn hist og her og omkodet til os almindelige dødelige, for det er vel for os hun laver opskrifterne trods alt.
  Jeg synes at det er ærgerligt, men fullie har ret måske kan du hente hjælp på ravelry, der er sikkert en Isager gruppe som har fundet ud af at tyde opskrifterne.
  KH Tina

 7. Det er da vist et generelt problem med både Marianne og Helga Isager. Det må ligge i Helgas gener, så hun kan ikke gøre for det 😉 Var på et tidspunkt til foredrag med Marianne Isager. Hun mente, at det var fordi, at hendes teststrikkere var for dygtige 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *