Published by Trine Kok on 30. januar 2014

Opfundet af sure, gamle damer fra det forrige århundrede!

Never not Knit

Uf!
Jeg sidder her til aften og skriver på det kapitel til e-bogen om begynderstrik, der handler om strikkefasthed!

Hånden på hjertet – hvor mange af jer, laver strikkeprøver inden I går i gang?

Comments

 1. Ingrid Dahl-Madsen
  2. maj 2014 - 16:12

  Aldrig!

 2. AB
  24. april 2014 - 15:16

  Never.

 3. Henriette Terkelsen
  17. februar 2014 - 17:52

  Jeg laver strikkeprøver til store projekter. Som f.eks. den cardigan til mig selv som ligger i min kurv på 2. år. Den fik en strikkeprøve – jeg gider ikke strikke noget så omfattende, hvis det ikke passer til sidst.
  Til ungerne, som stadig er ret små, gider jeg ikke. Jeg strikker altid lidt forud, så enten passer det med det samme og ellers kan de vokse ind i det. Faconen er som regel som den skal være og ellers strækker jeg lidt.

 4. ByFonna
  9. februar 2014 - 19:21

  No no never. Det gør jeg virkelig nærmest aldrig. Hækler dog, strikker ej!

 5. Karen S, Lykkefanten
  3. februar 2014 - 7:45

  Hånden på hjertet? Stort set altid! Jeg gider nemlig ikke skulle til at pille op hele tiden.
  Desuden er det jeg laver ofte til design, og hvis man skal have en chance for at kunne regne størrelser, er man nød til at regne efter en strikkefasthed. 🙂

 6. Fru Thornholm
  1. februar 2014 - 21:03

  Aldrig…

 7. Ellen Kathrine
  31. januar 2014 - 17:32

  Laver også altid strikkeprøver- mest fordi jeg næsten aldrig bruger det garn der er nævnt i opskriften- men det fra lageret… og så synes jeg det er lidt hyggeligt at starte på nyt… og som ovenfor nævnt så måler jeg fasthed efter max 5 cm- og skifter bare over til næste str. pind med en vrangrille til at vise jeg har skiftet… men min fasthed varierer også rigtig meget ifht om det er frem og tilbage glatstrik eller om det er på rundpind… og pindetypen ændrer også på min strikkefasthed.. men mine prøver er ALDRIG nået over 10 cm…

 8. ettebette
  31. januar 2014 - 15:14

  Laver altid strikkeprøver! Belært af bluser som blev både for små og for store 🙂

 9. Heidi
  31. januar 2014 - 14:43

  Jeg er også sådan en dame fra det forrige århundrede, godt nok altid glad 😊. Men ja jeg laver altid strikkeprøver, medmindre det er samme model i samme garn, det sket så bare næste aldrig. Hygger mig vældigt med. Gemmer også alle mine prøver, med lille etiket på der fortæller hvilket projekt garn og forbrug og selfølgelig pindstørrelse. Om jeg nogensinde bruger prøverne eller tager dem frem? Sjældent for at sige aldrig

 10. Tina Andersen
  31. januar 2014 - 8:53

  Jeg laver altid strikkeprøve. For vær nu ærlig hvor længe tager det at slå ca 30 masker op og strikke 5 cm??? Hvis det er helt hen i vejret griber du jo bare en anden pind og strikker et lille stykke mere. Jeg HADER at skulle pille op og kan godt lide at tingene sidder godt og ikke ser FOR hjemmesnedkereret ud. Det skal helst ende med;” wauw hvor har du købt den sweater” ;0)
  Og som min veninde siger, så er det jo for at hygge sig at vi strikker og meget sjældent fordi vi mangler tøj på kroppen. Griner.
  God weekend og vi glæder os til din e-bog
  KH Tina

 11. Simone
  31. januar 2014 - 8:52

  Hånden på hjertet. ALDRIG. Jeg hader det ord 😀

 12. MetteFie
  31. januar 2014 - 7:39

  Ikke når jeg strikker direkte efter et mønster. Jeg plejer at ramme standard rimelig godt. Men jeg skal ændre størrelse (det skal man en gang imellem når man er str. 48), bruger andet garn eller selv finder på.
  Mvh
  Mette

  • Trine Kok
   31. januar 2014 - 7:53

   Ja, og så bliver det jo nødvendigt! Lad mig gætte – det er igen et spørgsmål om, at når man har trævlet op tilstrækkelig mange gange, SÅ begynder man at lave prøver?

 13. Anonymous
  31. januar 2014 - 7:18

  Laver aldrig strikkeprøver, men min mand gør det altid på hans strikkeprojekter. Jeg får altid dårlig samvittighed, når han sidder flittigt og strikker prøven, men åbenbart ikke nok 😉

  • Trine Kok
   31. januar 2014 - 7:52

   Ai – nu sidder jeg så og spekulerer over, om det er forkellen på kønnene, der gør det? Nej, vel?
   Men cool at han strikker, selvom han giver dig dårlig samvittighed 😉

  • Anonymous
   31. januar 2014 - 20:48

   I det her tilfælde tror jeg mest, at der er tale om en tålmodighedsforskel 🙂

 14. Kreativt Rod - lige mig
  30. januar 2014 - 21:52

  Hader at pille op så laver altid strikke prøve – trods jeg ikke mener jeg vil gå under sure gamle damer fra forrige århundrede 🙂
  Laver dog kun prøver når jeg skal bruge garn jeg ikke har prøvet før 🙂

  • Trine Kok
   31. januar 2014 - 7:51

   Men du har jo ret!
   Jeg synes jo KUN strikkeprøver er opfundet af sure gamle koner, fordi jeg er selv er en doven doven strikker, der er dybt misundelige på jer, ordentlige folk! 😉

 15. Michelle
  30. januar 2014 - 21:50

  Nej, desværre vinder dovenskaben. Men det giver også nogle små størrelser ind i mellem:-) Tilgengæld strikker jeg så langsomt at jeg ikke gider kaste mig ud i andet end baby/småt børnetøj, så det gør ikke så meget hvis et lille projekt ikke bliver stort nok. Men jeg ville ærgre mig hvis jeg havde brugt halve år på en bluse til mig selv, og skidtet så ikke passede. Så havde en strikkeprøve været givet godt ud:-)

  • Trine Kok
   31. januar 2014 - 7:50

   Kunne du finde på det, hvis det var et større projekt du skulle kaste dig ud i, tror du?

  • Michelle
   15. februar 2014 - 20:59

   Hmmm ja…men hold nu k… hvor skulle jeg overtale mig selv til at gøre det! 🙂

 16. Anonymous
  30. januar 2014 - 21:21

  Jeg er sådan er gammel dame fra forrige århundrede, der hader at trævle op, så jeg laver tit strikkeprøver – laver som regel også mine egne ‘opskrifter’, så det er lidt en nødvendighed, hvis det er garn, jeg ikke kender eller forskellige mønstre, der skal samarbejde – og man jo godt få fx pulsvarmere ud af sådan en strikkeprøve, hvis man gider lave to 🙂

  • Trine Kok
   31. januar 2014 - 7:49

   Åhhhh – ja, selvfølgelig! En strikkeprøve er jo ikke spildt arbejde, hverken på den ene eller den anden måde! Fin tanke!

 17. Mette G.
  30. januar 2014 - 21:08

  Det sker – men langt fra hver gang 🙂

  • Trine Kok
   31. januar 2014 - 7:49

   Hvad er forskellen? Hvornår vurderer du det er nødvendigt – og hvornår er du ligeglad? 🙂

 18. Lydert
  30. januar 2014 - 20:13

  Jeg gør ikke – men jeg piller somme tider op 🙂

  • Trine Kok
   31. januar 2014 - 7:48

   … af skade bliver man klog, men sjældent rig 😉

 19. Monstermønster
  30. januar 2014 - 19:46

  Tja, sure gamle damer fra forrige århundre likte sikkert at plagget passet selv om man strikket det i et garn man ikke kjente så godt 🙂

  Når jeg strikker gensere, så strikker jeg ermene først Da funker første erme som prøvelapp, om det blir feil så har jeg lite å ta opp, er det riktig, så har jeg kommet godt igang.

  (Og kommentaren over er trolig spam)

  • Trine Kok
   31. januar 2014 - 7:48

   Det er bare en rigtig godt tip at strikke ærmerne først – det tror jeg vi er mange, der er glade for at lære!

Comments are closed.