Savner #114

Når jeg besøger min far er det fuldstændig de samme veje, som jeg altid har kørt.
Vejen føles kortere nu. Måske er det bare mig, eller måske er det fordi jeg i mellemtiden fik et andet forhold til stedet herude?
Jeg tænker over, hvordan det ville være – hvis han stadig havde været her? Sådan en weekend, hvor vi har en hviledag mellem to konfirmationer, og jeg alligevel er lige i nærheden. Så ville jeg også sætte mig i min bil som i dag. Køre et smut over heden, og parkere her. Lytte til fuglene, og gå ind af havelågen, og hjem til ham. Jeg ville sikkert have taget mine unger med. De gad ikke med i dag, og det er helt ok. Men det havde været anderledes, hvis han stadig havde været her. Så havde de hoppet på bagsædet over at skulle over på Morfars værksted. Jeg ville sådan ønske, at han kunne have mødt de sidste to af mine. Min fyrbøder og min Laurits. Set hvor store og helt amazing de alle er blevet.
Så ville vi have siddet og drukket kaffe og sludret, og måske ville han have inviteret os med ud og glo lidt på haven og markerne omme bagved, og fortalt os om den guitar han var ved at bygge.

Det føles næsten som at besøge ham alligevel. Selvom han ikke er her. Ikke rigtig. Han er også i Horsens. Og rundt omkring hos os alle sammen, i vores historier og de ting, som vi fortæller vores unger om ham der morfar.

Det er fuldstændig som dengang han var her, og vi kørte af de samme landeveje, for at komme herud. Lytter til de samme lærker. Glor på de samme marker og køer. Og snakker lidt med ham i tankerne.

Jeg tror han ville have klasket sig på lårene af grin over, at jeg så alligevel fandt mig en mand ‘hjemmefra’. Dengang boede jeg så langt væk – og nu; nu er jeg bare lige ovre på den anden side af vejen hos mine svigerforældre i den her weekend.
Det ville han have moret sig over. Og så ville han have spurgt, hvornår vi skulle have noget mere rødvin, og inviteret os med ud og glo på nogen marker og noget skov, og have sludret om alt muligt og ingenting.
Hvis han lige havde været her.
Jo, så var vi kommet på besøg i dag.
Rigtig besøg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *