Smiletårer #108

En hel dag med de mest spektakulære dyr, som verden har at byde på.
Laurits havde dog ét spørgsmål. Et temmelig vigtigt ét.
Så vigtigt, at det blev gentaget om og om igen. I et par timer, faktisk. “Skal vi ikke snart se dinoerne, mor?”
Jeg burde have vidst, at det måske var at stramme den en tand for meget – at udskyde Den Store Finale til sidst.
Men finaler SKAL jo være episke, tænkte jeg. Slutte med så stort et aftryk, at erindringen sidder fast for evigt, som et sublimt minde om en spektakulær dag. Intet mindre.
Bullshit. Sandheden er, at jeg synes det var noget pjat, at han kun gad at se på plastikdyr.
“Hvad har de overhovedet med noget som helst at gøre, tænkte jeg ved mig selv. Vi når det, hvis vi når det. Det ligger alligevel ved udgangen…”
Og drengen spurgte igen og igen.

Indtil alle dyr var studeret. Alle plancher læst. Alle isene spist. Og alt tålmodighed brugt op. “Hvornår skal vi se dinoerne, mor?” Og da vi endelig stod foran de mindst naturlige dyr i hele parken, og jeg endelig gav op på mit ihærdige forsøg på at få ham til at synes at oddere, gorillaunger, kattalemurer og bisonokser var noget værd – så kvitterede han med ALLE de reaktioner og al den interesse, som jeg håbede han ville have haft for – tja – den virkelige verden omkring os. “Jeg får helt smiletårer i øjnene”, sagde han.
Og bad om ikke vi nok kunne gå hele dino-udstillingen igennem én gang mere.

Og jeg fik det største stik af dårlig samvittighed, og lovede mig selv på stedet, at jeg en anden gang skal lade være med at lade som om jeg planlægger Store Finaler, bare fordi jeg ikke synes hans idé om spændende dyr lige passede med min.

Så vi tog udstillingen én gang mere. For hans skyld. Og faktisk også for min – for selvom dyrene var plastik, så havde han jo ret.
De er jo skide spændende, de der dinoer. Helt til at få smiletårer (blandt andet) i øjnene over! ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *