Karens Kanin – en krøllet opskrift

Strikket kanin

Min kugleskøre, krøllede 8-årige kom forleden og forlangte en kanin.
“Sådan én med lange ører, og en stor busket hale…”

Og hvad gør man så, andet end at forsøge at lade som om man da selvfølgelig ved lige præcis hvad hun mener, og da har totalt styr på den slags kaniner…

Jeg har freestylestrikket med hvidt øko-garn og pind nr 3.
Nogle af detaljerne fortaber sig i det uvisse – blandt andet fordi halvdelen af kaninen er strikket til et søvnigt forældremøde, og den anden halvdel, mens jeg har haft Bob kravlende rundt om fødderne på mig.

Kaninen er strikket af et halvt nøgle Semilla, og på de små økostrikkepinde – det var lige til at have med i tasken…
(Jeg strikker altid en lille smule løst, så jeg valgte en lidt mindre pind end dét som står på garnet, for at være helt sikker på, at maskerne ikke blev for store, så fyldet ville titte frem.)

 

Men altså – sådan gjorde jeg (cirka…):

Hele kaninen er strikket i glatstrik.

Jeg slog 50 masker op, og strikkede 1 pind ret og 1 pind vrang.
På næste retpind tog jeg 10 masker ud jævnt fordelt – 1 pind vrang.
Næste retpind tog jeg 5 masker ud jævnt fordelt – 1 pind vrang.

Herefter strikkede jeg glatstrik, til stykket målte ca 10 cm.

Nu tog jeg sammenlagt 25 masker ind jævnt fordelt hen over de næste 4-5 retpinde.
Indtagningerne lavede jeg blot ved at strikke to masker ret sammen.

Jeg kan simpelthen ikke huske præcis hvordan jeg lagde indtagningerne, men måske noget i stil med at tage 3 masker ind jævnt fordelt på den første retpind, så 4 masker ind jævnt fordelt på den næste retpind, så 8 masker ind på den næste retpind, og 10 på den næste…
Alle de øvrige pinde strikkede jeg stadig bare vrang = retstrik.

Altså – så var der 40 masker tilbage på pinden, og kroppen var færdig.

Herfra gik jeg igang med at strikke ører;

Fra retsiden strikkede jeg 6 masker ret – vendte strikketøjet og strikkede de 6 masker vrang.
Jeg strikkede glatstrik hen over disse 6 masker, indtil stykket målte ca 8 cm, og så lukkede jeg alle 6 masker af, og knækkede garnet.

Jeg strikkede videre fra retsiden, og lukkede 9 masker af:

strikket kanin

 

Herefter strikkede jeg de næste 10 masker ret, vendte strikketøjet, og strikkede de samme 10 masker vrang. Jeg strikkede glatstrik hen over disse 10 masker, indtil stykket målte ca 8 cm (samme længde som den andet stykke), og så lukkede jeg de 10 masker af, og knækkede garnet.

Jeg strikkede igen fra retsiden, og lukkede igen 9 masker af.

Og til sidst strikkede jeg glatstrik hen over de sidste 6 masker, indtil de også var blevet til et stykke, der målte ca 8 cm som de to andre;

strikket kanin

Alle ender blev hæftet, og så foldede jeg kaninens krop sammen på midten, og syede den sammen – først den lange søm hele vejen fra ørespids til bund. Så det andet øre, og toppen af hovedet – og tilsidst syede jeg bunden sammen, men lod halvdelen af åbningen stå åben, indtil jeg havde fyldt kaninen ud med fiberfyld.

strikket kanin

 

Halen er lavet af en pompon – jeg klippede den flad på den ene side, så den bedre kunne sidde helt tæt ind til kaninens rumpe.

Jeg ville gerne have taget et par lidt mere præcise billeder af Karens Kanin, men det må vente, for både Kanin og det krøllede barn er pist forsvundet, selvom jeg dog kan høre nogen der fniser ét eller andet sted i nærheden?

 

1 Comment

  1. Den slags udfordringer er så langt de sjoveste fordi man får et løst oplæg, mulighed for et hurtigt kik ind i sit barns snirklede tanker og ellers frie tøjler - og de ser da kære ud :)

Comments are closed.