Ugens oplevelse

Tag et større antal islændinge der er i stand til at teaterråbe med engelsk accent. Tilsæt metalrør i alle størrelser. Med løs hånd drysser du Nick Cave og en hulens masse reb der hænger ned fra loftet – lejlighedsvis tilsat en atletisk islænding eller to.
Pak det hele ind i et kæmpe gennemsigtigt akvarium med vand, oplyst nedefra for den dramatiske effekts skyld.

Og så lige mig, yderst til venstre på 10. række. Lige akkurat så langt væk, at jeg blev nødt til at finde mine voksenbriller frem, for at kunne ane konturerne af skuespillernes ansigter.
Det var rigtig svært ikke at komme til at grine højt, da hovedrollens kridhvide underdrenge var ved at rutche ned at hans ligeså kridhvide bagdel mens han svømmede rundt i den lillaoplyste tank…

Jeg er absolut intet teatermenneske!
Men jeg dyrker Ugens Oplvelse! Ugens oplevelse er den totalt unødvendige pjank! Det er ren kreativ overflod – det er at fylde nyt kreativt brændstof på beholderen.

Ugens oplevelse er ganske små ting i min ellers ret normale hverdag – engang stoppede jeg ved en kirke jeg havde kørt forbi 400 gange, og da jeg kom ind i kirken – som jeg ellers havde troet var provins-ordinær – opdagede jeg, at der overalt var de smukkeste håndkolorerede billeder, mere end 150 år gamle. Farverne var støvede og vildt lækre, og jeg spurtede hjem, belæsset med inspiration, og tegnede og tegnede. En anden gang købte jeg 10 fjollede postkort og sendte små hilsner til mine veninder – det gjorde mig i virkelig godt humør. Der var også engang hvor jeg bestemte mig for at køre en anden vej hjem fra arbejde og pludselig for vild. Eller dengang jeg lukkede øjnene på biblioteket og fandt en tilfældig cd som jeg hørte fra ende til anden, bare for at prøve at høre noget totalt ukendt.

Der er uger hvor jeg ikke får taget mig tid til en oplevelse. Der er også uger der tager fusen på mig, hvor jeg pludselig befinder mig midt i oplevelsen uden at det var planlagt på forhånd. Og så er der uger hvor jeg virkelig planlægger ned til mindste detalje hvad der skal ske. Som dengang jeg kørte til Holmegaard Glaspusteri og fik en rundvisning. Det var SÅ spændende, selvom det var vildt mærkeligt at gå rundt alene.

I går fik jeg Ugens Oplevelse foræret.
Det var julegaven fra mit arbejde der kom til udbetaling og vi kendte ikke dagens program inden vi satte os i bilerne. Det er skide svært bare at lade sig føre – men det lykkedes for mig i går at nyde udflugten og uvisheden. Jeg er ikke blevet et teatermenneske af at se Woyzeck, men jeg nød det massive opbud af helt andre sanseindtryk end jeg er vant til!

Hvis man hele tiden gør det sammen, ; kører den samme vej til og fra arbejde. Hører de samme cd’er. Køber de samme madvarer. Læser bøger i den samme genre, osv osv – hvordan skal hele det kreative sanseapparat så finde ny næring? Jeg tror at man skal give sig selv lov til at lege for at få kreativitet til at blomstre!

Bare en lille bitte ting hver uge 🙂
Hvad får du lyst til i denne uge?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *