Engang for længe siden #141

Jeg havde ikke planlagt at fortælle det til ham.

Jeg husker lige så tydeligt at han havde én af de der hvide hospitalsskjorter på. Sådan én af det der mærkelige flonnelagtige stof med et vissent blåt sygehusstempel på fuglebrystet. Han sad på kanten af hospitalssengen og var tydeligt irriteret over det hele. Alting, vel sagtens.
Jeg forstod det godt, og forstod det alligevel ikke. Når man er 22 og éns far er vred på livet, så kan man ret hurtigt få indtryk af, at han er vred på dig. Det indtryk fik jeg i hvert fald. Han havde sådan set også rimelig meget grund til at være vred, følte jeg. Vi var stadig ikke helt kommet til os selv og hinanden, selvom brylluppet efterhånden var et par år siden. Men vi gjorde vores bedste, tror jeg. Indtil den der sygdom igen kom til at fylde det hele.

Jeg havde ikke planlagt at sige det til ham. Men situationen var anspændt. Livet hang i en tyndere tråd end nogensinde før. Hans liv. Og det liv, jeg så gerne ville have at vi på én eller anden måde skulle finde ud af at mødes i.

Jeg var så ræd for at jeg ikke nåede at få lov til at opleve det. At have en far. Sådan for alvor. En voksen far, til en voksen datter.
Og nu sad han her på kanten af en hospitalsseng, og var så vred over det altsammen, og det eneste jeg tænkte var, at det var min skyld.

Så jeg fortalte ham det. På vej ind på operationsbordet, sagde jeg det til ham.
“Jeg er gravid igen”, sagde jeg. “Du skal være morfar igen til maj.” Og så kørte de ham væk, og jeg kan ikke huske hvad han svarede, hvis han da overhovedet svarede.

Jeg ved, at jeg cyklede hjem fra sygehuset og græd. Død og liv, oven i hinanden, fyldte mit hoved. Jeg er helt sikker på, at jeg fik besked fra enten min søster eller min bonusmor, da operationen var vel overstået. Jeg ved, at jeg stod op og tog på seminariet dagen efter. Resten af det år har jeg ingen erindring om.

Skriv et svar