Mor-kærlighed til halsen

Opskrift strikket halsedisse

Jeg sendte en Springbønne ud af døren i morges med blød, varm håndstrikket kærlighed til halsen.
Han var svært tilfreds, for cowl’en passer til hans nye hue.

Cowl’en er ultranem og hurtigt strikket til de små, bløde børnenakker, der gerne må blive holdt varme.
2 tråde Engleuld i samme farver som huen, pind 4 – og ribstrik hele vejen, afsti afsted…

Jeg skynder mig at sætte ord og tal på opskriften, så andre bløde børnenakker også kan få varmen.

I øvrigt:
Hvad kalder man sådan en sag?
Hedder det en halsedisse? Et halsrør? Cowl? Tube? Krave?
Hvad skal man kalde sådan én?

 

4 tanker om “Mor-kærlighed til halsen”

 1. Det må vist også blive en “halsedisse” i min bog… ^_^
  Jeg mindes også “røret”, som også var meget populært blandt både børn og voksne i min 80’er-barndom. Jeg har mange mindeværdige indre billeder af min far, der traver afsted i blæsten med “røret” trukket op over hovedet og et pandebånd udenpå for at tage vinden på panden og holde røret fast om hovedet. Et YNDIGT syn! ^_^

  Din knægt ser i øvrigt skøn og knus-elskelig ud!

  – Line / alleelskeragnes

 2. Da jeg for mange år siden var barn, hed det en halsedisse – da mine børn for nogle år siden spillede i blæserorkester, skulle de have halsedisser på, når de spillede udendørs til jul – mon ikke det stadigvæk hedder halsedisse? Nogle kalder dem klipfisk, men der skal jo være en lille lukkestrop og haler på , lidt i stil med ræven 🙂

 3. Det var en af de første ting, vi strikke i skolens håndarbejdstimer, og der var det helt klart en Halsedisse.
  Nemt at huske, dejlig at bruge, varme og hjertevarme fra den, der strikkede:-)

Skriv et svar