Kreative øvelser til lockoutede børn

 

For øjeblikket er vores hverdag fyldt med børn i alle kroge og hjørner.
De sidder og putter sig bag disken i de forretninger vi handler, de er med på café, de stempler huller eller sidder og tegner i hjørner på kontorer, de kører med rundt i biler og varevogne.

Vores børn er for øjeblikket en meget synlig del af det praktiske hverdagsliv.
De er nemlig ikke i skole.

Der er mange, mange, mange holdninger til lockouten, og det er ikke min mission her, at forholde mig til hvem der har ret og hvem der ikke har.

Men jeg bevæger mig rundt i hverdagslivet, og kigger på de børn der pludselig fylder op på alle ledige stole rundt omkring os. Og jeg ser hvor tydeligt det er, at de KEDER sig!

Børn, der keder sig gør som regel én ud af to ting:

– ENTEN begynder de at ynke sig og plage deres forældre om at blive underholdt, for – som regel – til sidst at finde trøst og tankefred foran én eller anden maskine, som gør det meste af tænkearbejdet for dem.

– ELLER også kommer de til at kede sig så meget, at de bliver NØDT til at finde på noget. Noget andet. Noget spændende.

Vores børn har ikke godt af ikke at være i skole.
Men måske er der et par af dem, som på grund af den nuværende politiske situation bliver TVUNGET til at tænke kreativt og i nye baner.

Du har sikkert også et par lockoutede børn i din nærhed.

Og (nu lufter jeg lige en lille fordom, ikk…) – hvis du er af dén støbning, at du synes det er interessant at læse med herinde om kreativitet og håndarbejde, vil jeg næsten vædde med, at de børn du har i din nærhed også er af dén støbning, hvor kedsomhed ikke er altødelæggende, men tværtimod en udfordring til at hitte på.
Det er i hvert fald min påstand.

Men selv kreative børn (og voksne) kan løbe tør for ideer!
Så her får du lige en lyn-liste med udfordringer du kan give dine lockoutede børn til at sætte skub i hverdagskreativiteten, også de kommende dage.
Listen er slet ikke grundig eller fyldestgørende, men blot en hurtigt kickstart til jeres hverdagskreativitet!

Kreative øvelser til lockoutede børn (og deres voksne):

– Find en kogebog. Vælg et tilfældigt tal. Slå op på den side, og så SKAL I lave den opskrift, der står på siden. For de større børn kan det også være en udfordring at lave budget, selv handle ind, og selv lave maden.

– Find 3 gamle dameblade, saks, lim og blankt papir. Giv los, og se hvad der sker?
Alternativt kan du stille børnene udfordringer om at lave collager med forskellige temaer; øjne, farver, blomster osv.

– Find en gammel sko. Hvad ville der ske, hvis den kunne tale? Måske kan den skrive historier? Lave teater? Klæde sig ud?

– To papkasser, en rulle malertape og en sprittush. Hvad kan I bygge?

– Tegn en lang bane på et stort stykke papir, og fortæl børnene at de skal opfinde et helt nyt spil. De skal selv lave reglerne, designe brikker mv, og bagefter skal de lære dig hvordan man spiller det.

– Køb fortovskridt (eller brug opskriften herfra) og rend ud i solen og led efter store fliser, hvor I kan tegne doodlemønstre. Trine har nogle vidunderlige anvisninger til de smukkeste mønstre på sin blog!

– Giv dit barn 50 kroner til at bruge i fx Tiger eller Søstrene Grenes – men KUN til at købe ting, man kan lave noget ud af.

– Byg insekter af papir, tape og ståltråd.

– Skriv en liste med forskellige professioner ned; fotograf, bager, servitrice, lærer mv. Luk øjnene eller slå med en terning; dén profession du lander på skal du en hel dag forestille dig du er.

– Gå på taljagt i jeres nærområde – udstyret med mobiltelefoner og/eller andet teknisk udstyr skal I finde og dokumentere talrækken fra 1 – 100

– Find tegnegrejet frem og sæt musik på. Sig til børnene at de skal designe deres drømmeværelse. Find evt. gamle dameblade mv. frem som de må klippe i.

5 tanker om “Kreative øvelser til lockoutede børn”

  1. Jeg HAR måske nævnt det før?…hmm… om ikke andet så er STREET-ART omdøbt til FARM-FUN her, hvilket vi engang morede os vældigt med – børn som voksne! Med inspiration fra denne skønne blog – http://colormekatie.blogspot.dk/2011/03/scoutmob.html -lavede vi vandkander i karton, som vi satte op på væggen over rosenbusken og tog sjove billeder, hvor det så ud som om, vi vandede den….Vi satte øjne på de store bøge-træer og lavede karton-muse-huller, som vi satte op på halmballer og tog sjove billeder, hvor vi kiggede ind i musehullet. Alt var selvfølgelig “vedhæftet” vores tag, som var håndklippede, neonfarvede prikker – så man kunne se, at det bare var os, der havde været på spil 😉 Selv køerne blev til præmie-køer, når vi gav dem en tegnet karton-roset 😉 Ungerne gik VILDT op i det!

Skriv et svar