Restefest

 

Bethoven skulle engang have sagt: “Problemet er ikke at få ideer – problemet er at undgå at træde på dem, når man står ud af sin seng om morgenen”

Det er derfor jeg slæber rundt på adskillige notesbøger og kuglepenne i jakkelommer, dametasken og sågar i bilens handskerum.

Jeg vil helst ikke gå glip af de ideer, der vælter ud i én stor multifarvet masse. Jeg vil helst huske dem allesammen, udleve dem, få dem til at blive til virkelighed.

Men ideer er luftige væsner; nogle er tydelige og fyldige, andre er slørede og skrøbelige, og det er langt fra dem alle der egner sig til at leve et virkeligt liv.

Hvornår er en idé god? Hvad er den afgørende faktor for om en idé holder?

Der er situationer, hvor jeg simpelthen bliver nødt til at slippe alt jeg har i hænder og hovede, for at forfølge en tanke og kaste mig ud i et eksperiment.

Det er som regel et meget godt tegn på at ideen kan tåle at få substans og holdbarheden rækker ud i den virkelige verden.

Men der er også situationer, hvor andres blik på min idé-spire er altafgørende for om den får lov til at vokse sig større og mere håndgribelig.

En idé er kun en god idé hvis den får lov til at leve sit eget liv!

Det er derfor jeg med slet skjult stolthed har lyst til at vise jer, hvordan min tørklæde-idé er flyttet ind hos både Maria og Rakel, der har fået smukke, farvestrålende resultater ud af den spontane eftermiddag jeg legede på systuen.

Det er tydeligt at tørklæderne er helt deres egne; Marias er lige så kulørt og sprælsk-plimmelim som hun selv er, og Rakels er lige så finurligt og omhyggelig som den person hun fortæller os om på sin blog.

Samme idé, samme grundsubstans – vidt forskellige og meget personlige udtryk!

Jeg er stolt og grundglad og helt utrolig beæret over at min lille, løjerlige idé voksede fra mig og ud i verden, til glæde og forskønnelse for hver af disse pragtfulde piger, der tog den til sig og gjorde den til sin!

Hvis du også får lyst til at adoptere og opforstre en idé om dit helt eget personlige tørklæde, kan du her finde vejledningen.

Skriv et svar